Konferens lärarskap
864
page-template-default,page,page-id-864,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-motus,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

Konferens lärarskap

Motus Vitae anordnar eftermiddagskonferens

Elite Marina Tower, Stockholm

Mån 14 dec, Kl 15-17.30


Lärar- och elevcentrerad undervisning- inte två ytterligheter.


Vi ses under en eftermiddag och tar del av den senaste rapporten från Skolforskningsinstitutet kring hur variation i pedagogiken och ledarskapet i klassrummet kan ge fördelar, både för dig som pedagog och dina elever. Vi diskuterar hur man kan man tänka kring ”katederundervisning” och elevcentrerad undervisning.

Forskningsrapporten visar att lärar- och elevcentrering kan vara mer eller mindre lämpligt i olika undervisningssituationer. Läraren kan dessutom behöva lägga tonvikt på olika elever i en och samma klass.

  • Ett mer elevcentrerat ledarskap, det vill säga ett mer vägledande ledarskap, ger i genomsnitt en något bättre kunskapsutveckling än ett mer lärarcentrerat ledarskap.
  • En mer lärarcentrerad undervisningstempo ger i genomsnitt en något bättre kunskapsutveckling än då elever själva får ta ett större eget ansvar för studietakten.
  • Lärare som i högre grad främjar ett elevcentrerat arbetssätt både när det gäller ledarskap och individ­anpassning kan i genomsnitt förvänta sig den bästa kunskapsutvecklingen. Däremot dämpas de positiva effekterna av ett mer elevcentrerat ledarskap om läraren samtidigt låter eleverna ta ett stort eget ansvar för planering av lärandemål, kursinnehåll och val av studiematerial.
  • Samarbete med Lärarnas Riksförbund. Rabatt för deras medlemmar

Eva Bergman, Skolforskningsinstitutet


Kl 15-16

Vi inleder eftermiddagen med en presentation av den forskningsöversikten som Eva Bergman från Skolforskningsinstitutet har arbetat med att kommentera och kontexutalisera. Efter presentationen finns möjlighet att ställa frågor.

Eva Bergman har arbetat på Skolforskningsinstitutet sedan 2015 då myndigheten startades. Hon har bland annat projektlett rapporten ”Lärarcentrerad och elevcentrerad undervisning i samspel” och arbetat med att utveckla institutets behovsinventering och behovsanalyser riktade mot lärare och andra verksamma i förskola och skola. Som informationsspecialist är Eva med i de projektgrupper med forskare som arbetar fram systematiska översikter och ansvarar där för de systematiska litteratursökningar som genomförs. Eva har tidigare bland annat arbetat som gymnasielärare i matematik och databashantering.

Kl 16-16.30

Gemensam fika och smörgås

Workshop & diskussioner


Kl 16.30-17.30

Vi arbetar med frågeställningar, gruppdiskussioner kring ledarskapet i klassrummet, och i skolan.

Några områden vi tar upp

  • Vilken typ av pedagogik råder idag?
  • Hur kan pedagoger variera sin ledarstil?
  • Svårigheter & utmaningar med varierad pedagogik/lärarstil
  • Vi tar del av varandras pedagogiska erfarenheter
  • Summering av dagen

Varmt välkomna


Plats: Elite Marina Tower, Stockholm

Datum: Måndagen den 14 december

Tid: 15.00-17.30

Kostnad: 599:- Priset gäller till 13 nov! Därefter 899:- (Alla priser ex. moms)

Fika + smörgås ingår

OBS! Vi har ett begränsat antal platser till förfogande med tanke på de restriktioner som finns med koppling till Covid-19 *

Medlem i Lärarnas Riksförbund. Hämta er rabattkod här


Hitta hit

Elite Hotel Marina Tower
Saltsjöqvarns Kaj 25
131 71 Stockholm

ANKOMST VIA BIL

FRÅN SLUSSEN

Kör Stadsgårdsleden mot Nacka. Vid stora korsningen i Danvikstull, sväng vänster in på Kvarnholmsvägen, första vänster in på Hästholmsvägen och fortsätt rakt fram genom tunneln. Håll vänster och forsätt längs kajen fram till hotellet.

ANKOMST VIA TÅG/BUSS

TUNNELBANA

Tunnelbanestation Slussen

BUSS

Buss 53, från T-centralen eller Slussen, stannar vid hållplats Saltsjöqvarn och där finns en hiss ner till hotellet.

BÅT

Båt från Nybrokajen till hållplats Saltsjöqvarn tar ca 10 min. SL-biljett och Stockholmskortet gäller som färdbevis. Köp biljett innan du går ombord, till exempel på 7-Eleven vid Nybroplan. Se året om tidtabell här. På helger under sommarhalvåret kan man även åka med bolaget Ressels båt “M/S Emelie”. Biljett kan köpas ombord.


*Covid-19

Vi anpassar konferensen helt efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer och krav på distans, max antal deltagare etc. Konferensen anordnas i lokaler som är överdimensionerade i förhållande till antalet deltagare. Vid eventuella nya restriktioner som kan leda till att konferensen inte blir av kommer den att göras tillgänglig digitalt vid samma tillfälle och tid.

Translate »