Aktuellt
628
page-template-default,page,page-id-628,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-motus,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

Aktuellt

Föreläsningar, online-kurser, pedagogiska material mm


 

NYHET!

Nu startar vi upp ”Rektorsnätet”.

Vi träffas för att diskutera ledarskapsfrågor, hur vi hanterar Coronarestrektioner, besvärliga samtal, ekonomiska frågor, konfilkttantering, måluppfyllelse, m.m. Nätverket väljer gemensamt innehållet inför nästa tillfälle och vi tar fram experter (Forskare, experter från näringslivet m.fl. som kan ge stöd och komma med råd. Du väljer själv hur många träffar du vill vara med på eller om du vill vara med på plats eller om du vill delta online. 

Mer info + intresseanmälan här

 

 

 

 

 

 


 

Vi förlänger gratisperioden för Corona-materialet

Intresset för vårt corona-material har varit stort. Vi förlänger därför gratisperioden året ut. Mer information längre ned på sidan.

 


 

Nytt föräldramaterial ”FÖRÄLDRAGUIDEN”

Ett samarbete mellan organisationen ”Det syns inte” och Motus Vitae Foundation.

Barn växer snabbt och deras värld växer med dem. Idag lever vi till stor del med och genom digitala plattformar som å ena sidan ger oss tillgång till all världens information och underhållning, men å andra sidan medför en rad nya utmaningar att förhålla oss till. Din viktigaste föräldrauppgift är att stötta och hjälpa barnet att få bästa möjliga förutsättningar att utvecklas och må bra, något som idag inte alltid är så lätt. Allt fler unga lider dessvärre av nedstämdhet, oro och ångest. Även om inte allt går att påverka så beror måendet delvis på vad man ägnar sin tid åt. Det finns en rad grundläggande behov som behöver vara uppfyllda för att unga ska få goda förutsättningar. Vissa skapas i skolan och andra kan du som förälder skapa på hemmaplan. För att hjälpa dig har vi tagit fram den här korta informationen.

#detsynsinte #mentalatallriksmodellen #motusvitaefoundation

 

Ladda ner här: Föräldraguide_Välmående


 

Nytt Corona-material för skolor

 

 

Motus Vitae har i samarbete med Ung Livsstil och Teamkoncept Education tagit fram ett corona-material för klassrummen. Här får eleverna möjlighet att diskutera, reflektera och känna igen sig i andras upplevelser. Tack vare samarbetet kan vi erbjuda materialet till skolor helt utan kostnad. Erbjudandet gäller om man tecknar sin prenumeration senast den 31/12 2020.  Prenumerationen gäller tom den 31/12 2020. För prenumerationer som tecknas efter den 31/12 är priset 799 kronor per skola. Moms tillkommer.

Här kommer ni till materialet och kan registrera er gratis.  Ange rabattkod: MotusVitae. 

Instruktion för registrering: 1. Klicka på START/Handledning och välj sedan ”Gå kursen”. 2. Fyll i formuläret och klicka på registrera. 3. Starta eLearningkursen och klicka på rabattkod JA, använd samt OK.

 

Motus Vitae Foundation erbjuder både föreläsningar, utbildningar, livsstilsmaterial och konferenser. I vårt nätverk finns många olika kompetenser vilket gör att vi har en stor bredd. Våra expertområden är rörelse/fysisk aktivitet, sömn, stress, skärmar/sociala medier samt hjärnan ur ett utvecklings- och utbildningsperspektiv. Boka din föreläsning, väl din kurs på webbsidan eller kontakta oss för en diskussion kring era behov och få en offert.

 

Motus betyder rörelse och motus vitae betyder känsloliv. Vi jobbar att barn och unga ska ha möjlighet att röra på sig varje dag och för att de ska röra sig mot goda livsstilsvanor för att främja psykisk hälsa. Att få tillräckligt med fysisk aktivitet och att ha bra sömn- och kostvanor samt lagom mycket skärmtid ger en stabil grund. Med tillgodosedda grundläggande behov ökar också chansen till måluppfyllelse. Goda skolresultat är en framgångsfaktor. Därför jobbar vi från grunden för att eleverna ska må så bra att de kan nå målen i skolan.

 

Translate »