Aktuellt
1848
page-template-default,page,page-id-1848,page-parent,wp-custom-logo,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-motus,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-583
 

Aktuellt

Motus Vitae Foundation deltar i projektet ”Kraftsamling psykisk hälsa” för barn och ungdomar som anordnas av SKR

Vi arbetar inom tre arbetsområden:

  • Ett mer hälsofrämjande samhälle
  • Individer rustade för att nå sin fulla potential och välmående
  • Hållbara stöd till de som behöver

Motus bidrar med sin kunskap och sina erfarenheter via regelbundna möten med SKR och andra samarbetspartners

Kontakta oss gärna om ni vill veta mer eller önskar samarbeten.


Den 6 september höll vi en föreläsning om att komma igång med och utveckla det systematiska förebyggande och hälsofrämjande arbetet på skolan. (SFH)

Nu kan du ta del av hela föreläsningen här.

Stort tack till ActiveS som hjälpte oss så att vi kunde vi genomföra föreläsningen helt gratis. Vi tog b.la upp; pedagogiken i ett aktivt klassrum, det systematiska hälsoarbetet i skolan, stillasittande och inaktiva elever, kopplingen hälsa och skolprestation, skolan efter Corona, psykisk ohälsa, vad säger Skolinspektionen, WHO och Läkaresällskapet om hälsokraven.

Kontakta oss gärna om detta upplägget eventuellt kan passa på er skola


2 x Projekt med Motus Vitae Foundation

Nu startar vi upp projekt med Motus Vitae. Här har ni chansen som skola eller kommun att delta.

Kommunalt hälsoprojekt med Motus Vitae. Samarbete mellan Motus, Bwell Academy & Teamkoncept education. Hälsoanalys av elever och pedagoger, planering, genomförande med avslutande resultatgenomgång och utvärdering.

Projekt aktiva klassrum & rörelse i skolan. Designa ditt aktiva klassrum. Kombinera med e-learningutbildning för pedagoger med kontinuerlig utvärdering under projekttiden.


Konvent ”Skola, hälsa & pedagogik 2021”

Stockholm, Knivsta 3 dec

Äntligen närmar sig konventet ”Skola, hälsa & pedagogik”. Nu fullspäckat med nyheter och högintressanta föreläsare, forskare och pedagoger. I år erbjuder vi tre olika inriktningar; Organisation, elevhälsa och idrott/hälsa/rastverksamhet. Välj hur din dag ska se ut


Vem har tagit min kaffekopp?

Föreläsning & workshop

Ta del av en inspirationsdag med en stor mix av humor, igenkänning och allvar från skolans värld. Efter den tidigare succén startar vi nu upp igen. Föreläsning varvat med diskussioner och övningar för att stärka gruppen på riktigt!

Perfekt som en nystart, studiedag eller kick off för skolor, pedagoger och skolledning.


Fridagymnasiet i Vänersborg är en av skolorna som deltar i EU-projektet Erasmus+

Projektet ska ge lärarna verktyg för att öka kunskapen, hos både personal och elever, om hur livsstilen påverkar både mående och skolprestation. I projektet ingår även skolor från Slovenien, Spanien, La Reunion och Österrike. När projektet startades upp anordnade Fridagymnasiet en digital kick-off-föreläsning för personalen på samtliga skolor. Martin Lossman och Anna Nygren föreläste bl a om vikten av fysisk aktivitet, rörelse och sömn för att eleverna ska må så bra som möjligt och för att det ska gå så bra som möjligt för dem i skolan. Personalen fick också med sig massor av konkreta tips för kunna öka elevernas välmående, allt på engelska förstås.
#motusvitaefoundation


Hjärnskolan Digital. Motus Vitae Foundation får bidrag.

Motus Vitae Foundation får bidrag.

”Hjärnskolan digital handlar om att på ett enkelt och interaktivt sätt lära barn och unga om hur hjärnan funkar och vad den behöver för att man ska må bra. Målet med Hjärnskolan digital är att unga ska kunna dra nytta av kunskapen om hur hjärnan fungerar och använda kunskapen i sin vardag. Motus Vitae Foundation tar fram ett material som kommer att förmedlas kostnadsfritt till alla högstadie- och gymnasieelever i Uppsala kommun och Knivsta kommun.” Arbetet med ”Hjärnskolan digital” påbörjas omgående och lanseras under hösten 2021


Nu startar vi upp ”Rektorsnätet”.

Motus Vitae Foundation får bidrag.

Vi träffas för att diskutera ledarskapsfrågor, hur vi hanterar Coronarestrektioner, besvärliga samtal, ekonomiska frågor, konfilkttantering, måluppfyllelse, m.m. Nätverket väljer gemensamt innehållet inför nästa tillfälle och vi tar fram experter (Forskare, experter från näringslivet m.fl. som kan ge stöd och komma med råd. Du väljer själv hur många träffar du vill vara med på eller om du vill vara med på plats eller om du vill delta online.

Mer info + intresseanmälan här


Nytt Corona-material för skolor

Motus Vitae har i samarbete med Ung Livsstil och Teamkoncept Education tagit fram ett corona-material för klassrummen. Här får eleverna möjlighet att diskutera, reflektera och känna igen sig i andras upplevelser. Tack vare samarbetet kan vi erbjuda materialet till skolor helt utan kostnad. Erbjudandet gäller om man tecknar sin prenumeration senast den 30/6 2021.  Prenumerationen gäller tom den 31/12 2021. För prenumerationer som tecknas efter den 31/12 är priset 799 kronor per skola. Moms tillkommer.

Här kommer ni till materialet och kan registrera er gratis.  Ange rabattkod: MotusVitae. 

Instruktion för registrering: 1. Klicka på START/Handledning och välj sedan ”Gå kursen”. 2. Fyll i formuläret och klicka på registrera. 3. Starta eLearningkursen och klicka på rabattkod JA, använd samt OK.

Motus Vitae Foundation erbjuder både föreläsningar, utbildningar, livsstilsmaterial och konferenser. I vårt nätverk finns många olika kompetenser vilket gör att vi har en stor bredd. Våra expertområden är rörelse/fysisk aktivitet, sömn, stress, skärmar/sociala medier samt hjärnan ur ett utvecklings- och utbildningsperspektiv. Boka din föreläsning, väl din kurs på webbsidan eller kontakta oss för en diskussion kring era behov och få en offert.

Motus betyder rörelse och motus vitae betyder känsloliv. Vi jobbar att barn och unga ska ha möjlighet att röra på sig varje dag och för att de ska röra sig mot goda livsstilsvanor för att främja psykisk hälsa. Att få tillräckligt med fysisk aktivitet och att ha bra sömn- och kostvanor samt lagom mycket skärmtid ger en stabil grund. Med tillgodosedda grundläggande behov ökar också chansen till måluppfyllelse. Goda skolresultat är en framgångsfaktor. Därför jobbar vi från grunden för att eleverna ska må så bra att de kan nå målen i skolan.


Translate »