Kommunalt hälsoprojekt med Motus Vitae
3356
page-template-default,page,page-id-3356,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-motus,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 

Kommunalt hälsoprojekt med Motus Vitae

Här kan ni ta del av ett unikt specialupplägg för ökad hälsa i skolan som är framtagen för kommuner och skolor i samarbete med våra partners. Kombinationen av stöd- och analysverktygen med utbildning skapar unika förutsättningar för ökad hälsa i skolan


Vetenskaplig digital hälsotjänst. 

Med resultaten från testerna med Bwell Academys digitala hälsotjänst i skolan skapar vi gemensamt, med eleverna, en personlig livsstilsplan. Den visar exakt vilka behov eleven har och bör arbeta vidare med. De får en ökad förståelse för hur de med eget ansvar kan arbeta och utveckla sin fysiska, mentala och sociala hälsa. 

Tester, livsstilsanalys och nulägesanalys ligger till grund för den individanpassade plan och skapar tydliga mål för eleven. Med resultatredovisning, statistik och uppföljning. 

SCRIIN rörelsemätning 

Aktivitetsmätare visar eleverna hur mycket de rör sig under skoldagen och hur de ligger till jämfört med WHO:s rörelsemål. Skolan får samtidigt ett statistikverktyg som visar elevernas rörelse. Gemensamt med skolan tar vi fram projektmålen från b.la den digitala analysen. Målen kopplar vi sedan till rörelsemätningen med analys och uppföljning.

För systematiskt kvalitetsarbete kring den fysiska aktiviteten. 

E-learning, utbildning & stöd inom hälsa i skolan för elever, pedagoger & elevhälsan. 

Alla på skolan får ta del av den senaste forskningen, ges pedagogisk vägledning, konkreta lösningar och organisationsstöd. Genomförs på plats och i kombination med plattformens innehåll. I plattformen finns även stöd och chattfunktioner som skapas för organisationen/skolan.

Ex. aktiva klassrum, hälsofrämjande skolutveckling, sömnens betydelse, digitala strategier, psykisk hälsa, organisation etc. 


Upplägg:

1.Lägesanalys och behov

2. Genomförandefas

3. Resultat, utvärdering och fortsättning

Tidsåtgång:

1 år. (Projektet kan starta vid valfri tidpunkt)

Kontakta oss


Translate »