Fysisk och psykisk hälsa och lärande
2836
page-template-default,page,page-id-2836,wp-custom-logo,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-motus,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-583
Martin Lossman & Anna Nygren

Fysisk och psykisk hälsa och lärande

Scenen kl 9.00-10.00

(Gemensam uppstart för alla deltagare)

Fysisk & psykisk hälsa och lärande
Fysisk och psykisk hälsa är avgörande för elevernas lärande och måluppfyllelse. Tyvärr är det allt fler elever som drabbas av både fysisk och psykisk ohälsa och skolan blir då lätt ett stressmoment med risk för att de inte når målen. 

Alla som jobbar på skolan behöver jobba för att ge eleverna förutsättningar att må bra, hantera påfrestningar och kännas sig motiverade och delaktiga i skolarbetet. 

Martin Lossman och Anna Nygren pratar om ett gemensamt förebyggande och hälsofrämjande arbete som syftar till att alla elever ska må så bra som möjligt och att det ska gå så bra som möjligt för dem i skolan. 

Anna Nygren är livsstilspedagog med erfarenhet av att jobba med elevers livsstilsfrågor. Bland annat föreläser hon om och utbildar skolpersonal i hur man får till ett systematiskt förebyggande och hälsofrämjande arbete på skolan. Hon har en bakgrund som lärare i både grund- och gymnasieskolan samt inom specialpedagogik och elevhälsa. Anna har även tagit fram pedagogisk livsstilsmaterial för förskolan till gymnasiet och skrivit böcker om ungas livsstilsfrågor.

Martin Lossman är fd pedagog inom idrott/hälsa samt ledarskap och organisation. Han har arbetat med barn och unga i hela sitt liv. Idag arbetar han som författare, föreläsare och utbildar skolor, kommuner inom hälsofrämjande skolutveckling samt hur skolor kan få mer effektiva och sunda team. Martin har även varit med och skapat e-learningplattformen www.teamkoncepteducation.se. Den enda plattformen för utbildning inom hälsa och skola för både pedagoger och elever.

Efter föreläsningen finns möjlighet till samtal om specifika frågor i mingelformat.

PS Föreläsningen kan även ses online DS


”Sveriges största konvent för skola, hälsa & pedagogik”

Vi ses den 3 december

Translate »