Kampsport för barn & unga
3005
page-template-default,page,page-id-3005,wp-custom-logo,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-motus,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-583
Thabo Motsieloa, föreläsare, moderator, journalist och programledare.

Kampsport för barn & unga

Kampsportslokalen Kl 10.30-11.30 & 12.30-13.30 (Samma upplägg)

Inriktning mot högstadium & gymnasium

Thabo Motsieloa Moderator, programledare, journalist med många strängar på sin lyra. I dessa kapaciteter har han lett samhällsprogram i några av landets största medier TV4, Expressen, Aftonbladet. Arbetat för och med RF i ett antal olika idrottspolitiska frågor. Men bortom detta har hans största och viktigaste samhällsbidrag över tid varit inom kampsport.  

Idag är jag ordförande för Svenska Allstyleförbundet, ledamot i RF SISU Stockholm, Vice ordförande i Stockholm Gotlands Budo och Kampsportsförbund. Över 10 000 medlemmar har passerat portarna på Södermalms Shaolinförening som han grundade 1983. Flera av dessa har blivit nationella, europa och världsmästare i olika kampsportsdiscipliner. Gemensamt är att det är killar och tjejer från alla samhällsklasser, stadsdelar och förorter till Stockholm. 

I kampsport börjar man på botten och nästan alla andra på klubben är bättre inledningsvis. Men just dem finns där för att hjälpa en att bli precis så duktig som man vill och mäktar med. Det tar ett tag att få kroppen i skick så att alla delar kan arbeta synkront och intuitivt. Vägen dit är inte utan gupp, vilket fostrar förmågan att arbeta mot uppsatta mål trots att det blåser snålt. 

Enligt mig är de viktigaste lärdomarna att inte ge upp bara för att det tar emot.  

Att hjälpa de som kommer efter precis som man blivit hjälpt av de före.  

Framgång (vad det nu är) kommer inte så mycket som ett resultat av talang utan som ett resutat av hårt arbete, uthållighet och målsättning.  

De som tränat några år kan medlätthet applicera samma strategi på nästan vad som helst. Karriär, familjeliv, vänskap.  

Oavsett vilket krävs dessa egenskaper och de kan tack och lov tränas upp.  

Eftersom träningen är krävande så måste träningen och atmosfären vara lustfylld. En fotboll kan man rulla ut på planen och den ger relativ glädje från första stund. Vissa sporter är lite svårare att komma åt men det man förlorar på gungorna vinner man i karusellen. 

Slutligen: 

I ett samhälle där praktiskt taget all teknik strävar mot förenklingar i livet och där en tråkig stund sällan märks, tillföljd av alla socialamedier och spelplattformar riskerar vi att bli ’mentalt överkokta’. När livet väl ger oss motstånd är det därför lätt att bli handfallen. Som förälder och pedagog är det viktigt att lära barn och ungdomar att fördröjd gratifikation ofta har ett bestående värde. Det vi verkligen värdesätter har sällan kommit gratis… 

På passen kommer vi ge en meny av vad stående kampsport har att erbjuda. Lite slag och spark-kombinationer. En hel del fys och en inblick i en sport som för den utomstående kan verka vara för knuckle heads men egentligen mer är likt schack! 

Efter föreläsningen finns möjlighet till samtal om specifika frågor i mingelformat.


”Sveriges största konvent för skola, hälsa & pedagogik”

Vi ses den 3 december

Translate »