Motivation- ur ett hjärnperspektiv
2857
page-template-default,page,page-id-2857,wp-custom-logo,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-motus,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-583
Åke Pålshammar, senioruniversitetslektor vid Uppsala universitet

Motivation- ur ett hjärnperspektiv

Scenen kl 14.00-15.00

Åke Pålshammar är senioruniversitetslektor vid Uppsala universitet. Hans föreläsningar är mycket uppskattade. Här vävs fakta, forskning och pedagogik ihop med humor på ett lättsamt och lättillgängligt sätt. Kanske har du sett honom i UR:s Hjärnkoll, Den gränslösa hjärnan, En hjärnas födelse och död eller i videopodden Hjärnkanalen. Åke har även skrivit boken Hjärnskolan – inlärning, fokus, minne och motivation tillsammans med Anna Nygren.

I skolans värld är tappade sugar alls inte ovanligt och grundförståelse för hur motiv och drivkrafter fungerar är därför av stor betydelse. All motivation aktiverar hjärnan samt utlöser olika reaktioner i kropp och själ och levererar upplevelser, som i sin tur aktiverar mängder av hjärnområden, strukturer, känslor och beteenden.

Genom neuropsykologin får man kunskap om hur elevernas beteende är kopplat till vad som händer i deras hjärnor i samma stund som det faktiskt sker. Neuropsykologi är således ett både viktigt och kraftfullt pedagogiskt verktyg för alla som arbetar i skolan.
Under föreläsningen görs en djupdykning i förståelsen av ett urval av drivkrafter och motiv samt betydelsen av tidig utveckling av t ex trygghet, gemenskap och självförverkligande som anses som grundbultar i ett harmoniskt liv. 

Efter föreläsningen finns möjlighet till samtal om specifika frågor i mingelformat.

PS Föreläsningen kan även ses online DS


”Sveriges största konvent för skola, hälsa & pedagogik”

Vi ses den 3 december

Translate »