En svensk-amerikansk modell- Idrott och skola i samverkan
2774
page-template-default,page,page-id-2774,wp-custom-logo,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-motus,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-583
Staffan Holmberg Djurgårdens IF Skolidrottsförening

En svensk-amerikansk modell- Idrott och skola i samverkan

Glasäpplet kl 15.30-16.30

Möt Staffan Holmberg som har startat Djurgårdens IF Skolidrottsförening som idag organiserar och strukturerar fysisk aktivitet på ett flertal skolor.

En svensk-amerikansk modell- Idrott och skola i samverkan

I Sverige är idrott och skola av tradition separerade från varandra och idrottsrörelsen organiseras huvudsakligen genom ideella krafter. Det här sättet att organisera sig har visat sig försvåra deltagandet för ett antal grupper vilka därmed ställs utanför den organiserade idrotten. I andra länder har man valt att organisera idrott och skola tillsammans och på så sätt minskar effekten av socio-ekonomiska faktorer på deltagande. 2019 valde Djurgårdens Fotboll och Djurgården Hockey att som ett komplement till övrig idrottsrörelse tillsammans bilda Djurgårdens IF Skolidrottsförening. En förening för barn och unga av barn och unga vilken verkar i direkt anslutning till skoldagen med idag över 4000 medlemmar. Under en timme berättar Djurgårdens IF Skolidrottsförening om hur de arbetar, vilka vägval de gjort och varför de tror att Skolidrottsföreningen är framtidens idrottsförening. 

Efter föreläsningen finns möjlighet till samtal om specifika frågor i mingelformat.


”Sveriges största konvent för skola, hälsa & pedagogik”

Vi ses den 3 december

Translate »