Skolhälsoprojekt med Motus Vitae
3356
page-template-default,page,page-id-3356,wp-custom-logo,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1200,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-motus,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.9,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-583
 

Skolhälsoprojekt med Motus Vitae

Här kan ni ta del av ett unikt specialupplägg för ökad hälsa i skolan som är framtagen för kommuner och skolor i samarbete med våra partners. Kombinationen av stöd- och analysverktygen med utbildning skapar unika förutsättningar för ökad hälsa i skolan


Digitalt hälsoverktyg för elever och anställda.

BWELL-METODEN, STIMULERAR EGET ANSVAR FÖR HÄLSA & VÄLMÅENDE

Vetenskapligt och väl beprövat på 300 högstadieskolor och gymnasier!
Lär er coacha elever och/eller anställda, var och en tar fram sin egen personliga Livsstilsplan med konkreta åtgärder för att förbättra sin fysiska, mentala och sociala kapacitet (WHOs definition av hälsa). Med tydliga mål som var och en tar ansvar för att nå. Med enkla fystester som alla klara av och salutogena frågor som kvalitetssäkrats av Karolinska Institutet. GDPR-säkrat. Bra översiktlig statistik gör metoden till ett utmärkt styr- och uppföljningsverktyg i skolans och kommunens systematiska kvalitetsarbete.

Tester, livsstilsanalys och nulägesanalys ligger till grund för den individanpassade plan och skapar tydliga mål för eleven. Med resultatredovisning, statistik och uppföljning. 

SCRIIN rörelsemätning 

Aktivitetsmätare visar eleverna hur mycket de rör sig under skoldagen och hur de ligger till jämfört med WHO:s rörelsemål. Skolan får samtidigt ett statistikverktyg som visar elevernas rörelse. Gemensamt med skolan tar vi fram projektmålen från b.la den digitala analysen. Målen kopplar vi sedan till rörelsemätningen med analys och uppföljning.

För systematiskt kvalitetsarbete kring den fysiska aktiviteten. 

E-learning, utbildning & stöd inom hälsa i skolan för elever, pedagoger & elevhälsan. 

Alla på skolan får ta del av den senaste forskningen, ges pedagogisk vägledning, konkreta lösningar och organisationsstöd. Genomförs på plats och i kombination med plattformens innehåll. I plattformen finns även stöd och chattfunktioner som skapas för organisationen/skolan.

Ex. aktiva klassrum, hälsofrämjande skolutveckling, sömnens betydelse, digitala strategier, psykisk hälsa, organisation etc. 


Upplägg:

1.Lägesanalys och behov

2. Genomförandefas

3. Resultat, utvärdering och fortsättning

Tidsåtgång:

1 år. (Projektet kan starta vid valfri tidpunkt)

Kontakta oss


Translate »